RESERVES

Entorn

LA COSTA BRAVA

Geogràficament es troba a l’extrem sud del Golf de Roses, al cor de la Costa Brava i a la falda del massís del Montgrí, i compta amb punts d’un gran interès pels amants de la fotografia.

El seu paissatge de mar i muntanya permet gaudir de la natura així com de la pràctica d’esports de tot tipus.

LA VILA DE L’ESCALA

La història del poble de l’Escala és més recent, es remunta als segles XV-XVI primer com a port i després com a barri de pescadors depenent de la vila d’Empúries.

Per a passar a ser avui en dia un dels pobles més importants de la comarca i un dels destins turístics més visitats de la Costa Brava.

La tradició pesquera i la industria del salaó d’anxoves han marcat notablement la gastronomia del nostre poble, molt apreciada pels paladars més exigents.

Actualment l’Escala conforma un dels destins turístics més complerts de la Costa Brava, ja que no només ofereix sol i platja sinó que compta amb una àmplia oferta cultural, comercial, gastronòmica, paissatgística i esportiva.

EMPÚRIES

La història de l’Escala no es pot explicar sense parlar d’Empúries, que a partir del segle VI esdevé porta d’entrada a les civilitzacions grega i romana a la península ibèrica.

Actualment es conserva un jaciment d’una importància cabdal al nostre país, les Ruïnes d’Empúries i el museu d’arqueologia MAC-Empúries. Des de fa uns anys hi trobem l’escultura original de l’Esculapi, Déu Grec de la medicina.